Diamantes Info


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/diamina8/diamina.cat/wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252

Diamants Informació

ha 4 criteris d’avaluació d’un Diamant (Les famosos 4C s)

Els 4 criteris d’avaluació del diamant són definits en anglès com 4 C : cut Carat Clarity Color

Aquests 4 criteris del diamant es tradueixen al català com: Acabat de la talla Pes Puresa Color

Acabat de la talla:

Es refereix als angles i les proporcions d’un diamant . Basant-se fórmules científiques complexes, un diamant molt bé tallat reflectirà la llum d’una faceta a una altra (com un mirall) i la dispersarà, la reflectirà per la part superior del diamant (per la taula). Si el diamant està molt ben tallat, tindrà llavors una brillantor òptima, parlarem de focs del diamant. Un diamant pot tenir també una talla massa aplanada o massa gruixuda. En aquests casos la llum no serà reflectida de manera òptima i la brillantor del diamant es veurà afectada.

Pes:

El pes d’un diamant s’expressa a quirat : 1 quirat equival a 0,20 grams. Un quirat pot estar dividit en 100 punts. Un diamant de 0,75 quirats és igual a un diamant de 75 punts i és igual a un diamant de 3/4 de quirat. La indústria del diamant utilitza diferents tipus de balances per mesurar el pes dels diamants. El quirat és una mesura que s’aplica també a altres pedres precioses i pedres fines. El quirat de les pedres precioses no té res a veure amb el quirat dels aliatges d’or i no han de confondre. Un diamant que tot 0,9990 s’anuncia com de 1,00 quirats i un altre que malgrat 0,9989 s’anuncia com de 0,99 quirats.

Puresa:

Els diamants amb poques o cap inclusió són molt rars i per això són molt cars. Aquestes inclusions poden semblar-se a vidres, a núvols o fils o plomalls minúsculs. Les normes internacionals van establir que un diamant és considerat pur a partir del moment en que l’ull d’un expert no descobriria cap defecte amb una lupa de 10 augments (10 vegades). S’ha establerta una escala de puresa per tal de classificar el diamant segons el seu grau de puresa. Aquesta escala comprèn els graus de puresa següents: Flawless / Internally Flawless (Pur), VVS1 o VVS2 (inclusions molt, molt petites), VS1 o VS2 (inclusions molt petites), SI1 o SI2 o SI3 (petites inclusions) i P1, P2 o P3 (Piqué).

Color:

Un diamant sense color és un diamant incolor. La indústria del diamant utilitza escales de color per tal de classificar els diamants. El color d’un diamant té un impacte significatiu sobre el seu preu. La escala de color s’estén de la D a la Z, de sense color (incolor) a color groc clar. L’escala comença amb D com Diamond (Diamant en català), no hi ha «A», «B» o «C». Li aconsellem escollir un diamant el color estigui comprès entre «D» i «I». Existeixen també diamants de tots els colors: blau, vermell, rosa, verd, groc, negre, xampany, conyac, etc … Alguns són molt, molt rars: el vermell, el verd, el blau, etc …

Els factors que determinen el valor d’un diamant estan simbolitzats per aquests 4 criteris. Si un d’aquests quatre criteris no és conegut, el valor d’aquest diamant no pot ser determinat de manera precisa: són indissociables.

diamants Info

Contacti’ns!