Tipus de diamants


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/diamina8/diamina.cat/wp-content/plugins/q-and-a/inc/functions.php on line 252

Tipus de diamantsAlgunes de les formes de talla del tipus de diamants:

 

 

 

 

 

 

 Les proporcions determinen la brillantor del diamant.


Les proporcions del diamant, i més especialment l’altura del diamant en comparació amb el diàmetre, i el diàmetre de la taula comparat amb el diàmetre del diamant, determinen com es reflectirà la llum en el diamant. Un diamant que tingui bones proporcions reflectirà la llum d’una faceta a una altra (com un mirall) i la dispersarà, la reflectirà per la part superior del diamant (per la taula).La talla «ideal»:


És un aspecte molt ampli que encara divideix avui dia als professionals. Per obtenir el màxim de brillantor, de foc, de vida, un diamant ha de ser tallat segons certes dimensions i proporcions. Els diamantistes han de considerar acuradament les propietats òptiques de cada diamant per determinar la seva talla òptima.


Hi ha diferents normes, una per a Estats Units i una altra per a Europa. Això vol dir que els diamants definits com de «talla ideal» no tindran exactament les mateixes proporcions i dimensions, segons es tracti del mercat americà o l’europeu.

Per què no tenen tots els diamants una talla «ideal»? La matèria primera (diamant en brut) és molt cara i els diamantistes intenten rendibilitzar al màxim la seva inversió. El percentatge de pèrdua del diamant en brut pot arribar a més del 70% en el moment de la talla. Comprenem llavors el dilema a què s’enfronta el diamantista que tallarà el diamant en brut. Haurà d’escollir obtenir un pes de diamant tallat més important en detriment de la qualitat de la talla, o bé obtenir un pes de diamant tallat una mica menys important però el diamant tindrà una major qualitat de talla. El menor error de càlcul en el moment de la talla pot ser causa de la diferència entre un diamant de talla ideal i un diamant de molt bona talla.

El laboratori GIA qualifica la dimensió de la faceta posterior d’un diamant segons el quadre següent:

Dimensió de la faceta posterior Grau en anglès Grau en espanyol
None Excellent Excel · lent
Very small
Small
Medium Very Good Molt bo
Slightly large Good
Large
Very large Fair Bastant bo
Extremely large Poor Pobre